vrijdag 10 april 2009

Auteur wint Gouden Meeuw !


Cil Haesendonck, één van onze auteurs, heeft een literaire prijs gewonnen. Ze won 'De Gouden Meeuw' voor de Beste Titel met haar boek 'Vluchtige Minnaars'.

In de aanloop van de Literaire Lente die loopt van 3 tot 30 april, won Cil Haesendonck met haar debuut ‘Vluchtige Minnaars’ de nieuwe literaire prijs ‘De Gouden Meeuw’. Deze prijs wordt uitsluitend toegekend aan boeken uitgegeven in eigen beheer en werd op 28 maart voor het eerst uitgereikt in Leuven. Cil koos ervoor haar boek uit te geven bij www.unibook.com, een website waar iedereen een eigen boek kan maken en uitgeven en viel in de prijzen.

De juryleden van dienst ware auteurs Didi de Paris en Suzanne Binnemans en recensent Mark Cloostermans. Zij bekroonden ‘Vluchtige Minnaars’ als beste titel. Deze roman schetst een intrigerend en sensueel verhaal over Jodenhaat, liefde en verlangen in de jaren twintig van de vorige eeuw.

“De jury van De Gouden Meeuw vindt dat in deze tijd waarin zoniet alles dan toch wel zeer veel draait rond representatie het belangrijk is dat de vlag de lading dekt. En ‘Vluchtige minnaars’ is een catchy titel. Eentje die meteen de aandacht prikkelt.”

Didi de Paris (auteur en jurylid): “Een debuutroman vol sensualiteit en ingehouden erotiek.”

Een boek uitgeven in eigen beheer is een uitdaging die dus zeker kan lonen, De Gouden Meeuw bewijst dat. Ook deze werken tonen vaak erg veel potentieel en het kan alleen maar toegejuicht worden dat ook deze auteurs meer in de kijker komen te staan en de aandacht krijgen die ze verdienen. Ook Cil is trouwens erg tevreden over haar avontuur als uitgever van haar eigen boek met hulp van UniBook.

Cil Haesendonk: “Mijn samenwerking met Unibook.com was 'verrassend klantvriendelijk'.”


Geen opmerkingen: